Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB:s pendlarefår jobba hemifrån

Företagsanställda i ABB Västerås arbetar hemifrån vid svåra trafikstörningar. Men anställda inom Länsförsäkringar i Bergslagen tar sig till jobbet oavsett trafikförhållanden.

Annons

Enligt Christine Gunnarsson, presschef på ABB, har trafikproblemen inte stört produktionen eller leveransen. Men de anställda som pendlar från bland annat Uppsala, Sala och Stockholm har drabbats av trafikkaoset ändå.

– Några fler anställda än vanligt har arbetat hemifrån, säger Christine Gunnarsson.

Gunnel Wisén Persson, chef för miljöfrågor på ABB i Västerås, är en av dem som drabbats av försenade och inställda tåg då hon dagligen pendlar mellan Stockholm och Västerås. I år har hon arbetat hemifrån ovanligt mycket, vilket hon tycker har fungerat bra.

– Vi kan komma åt intranätet hemifrån och har ett välutvecklat system med telefonuppkoppling som man kan använda när man vill vara med på ett möte, men inte kan vara på plats, säger hon.

Även för Länsförsäkringar i Bergslagen har trafikkaoset varit påtagligt. Men anställda på Länsförsäkringar arbetar inte hemifrån, utan försöker lösa trafikproblemen på annat vis.

– Vi tar antingen ett tidigare tåg för att vara garderade mot förseningar eller så tar vi bilen. Ingen sitter hemma, säger Gunnar Hilding, kommunikationschef, Länsförsäkringar Bergslagen.

Gunnar Hilding menar att de anställda inte arbetar hemifrån eftersom Länsförsäkringar har många kunder som är i behov av att träffa personalen.

– Vi arbetar även med fastighetsförmedling och då vill kunden oftast träffa personen live, säger han.

Annons