Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB ska koppla upp världens största havsbaserade vindkraftpark

ABB har tagit hem en order värd 150 miljoner dollar för att koppla upp världens största havsbaserade vindkraftpark med stamnätet.

Annons

ABB ska tillhandahålla en mängd tekniker för att integrera och överföra förnybar vindkraft från Hornsea Project Two, som planeras bli världens största havsbaserade vindkraftpark. Orderna bokades under andra kvartalet 2018 och är den första delen av ett globalt femårigt ramavtal för leverans av el- och automatiseringsutrustning för havs- och landbaserad vindkraft samt anslutning till elnätet.

Hornsea Two som som ligger cirka 100 km utanför Yorkshires kust är ett 1400 MW projekt för att bygga ut vindresurser i Nordsjön.

När projektet står klart kommer vindkraftparken att kunna leverera tillräckligt med ren elkraft för att kunna försörja över 1,3 miljoner hem årligen. Energitillskottet kommer att stödja den ekonomiska tillväxten i Humber-regionen och hjälper dessutom Storbritannien att nå målet att 15 procent av dess energibehov genereras från förnybara energikällor till år 2020.

Mer läsning

Annons