Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt du behöver veta!

Annons

Årets Power Meet går av stapeln den 7 juli och håller på till den 9 juli. Det mesta är sig likt i år i detta evenemang byggt på tradition. En viktig skillnad är dock att Köpingsvägen blir enkelriktad mellan Oxbacken och Hammarbyrampen. Detta för att bussar och utryckningsfordon lättare ska ta sig fram.

Power Swap Meet

Arrangörerna kallar det Europas största prylmarknad. Där ska allt som har med bilar att göra finnas till salu. Cirka 5 kilometer lång och cirka 800 säljare på Johannisbergs flygfält.

Bilbedömning

Bilbedömning i elva klasser – allt på fyra hjul är välkommet. Pågår fredag och lördag cirka 12–14. Prisutdelningen sker på lördag klockan 14.30. Då kommer också någon att vinna en resa till USA. Alla besökare kan vara med på lotteriet och ha en chans att vinna resan till de gamla jänkarnas hemland.

Öppettider för flygfältet:

Torsdag 11.00-18.00

Fredag 8.00-18.00

Lördag 8.00-18.00

Finbilscruisingen

En succé där Power Meets finaste amerikanska bilar visar upp sig i en parad längs Sjöhagsvägen och upp genom Västerås city. Bilarna rullar mellan klockan 17 och 18 på fredag. Max 200 bilar får delta i cruisingen.

De allra stiligaste åken startar på Johannisbergs flygfält och tar repan längs med Sjöhagsvägen och upp genom Västerås city.

De tre finaste bilarna röstas sedan fram av publiken och av den utvalda juryn som sitter längs med Sjöhagsvägen. Juryns röster och publikens röster väger lika mycket. På lördagen koras årets vinnare ute på Johannisbergs flygfält.

Så här röstar du på din favorit: Skriv ”Power”, mellanslag och numret på bilen (ex. Power 111), i ett sms till 71120.

Drive in-bröllop och dop

Svenska kyrkan är på plats vid Elbakajen på fredagen klockan 19–22. Där kan man passa på att gifta sig, förnya äktenskapslöftena eller döpa barnen. Präst, härlig musik och alkoholfritt bubbel utlovar kyrkan. Musiken står gospelkören Veni Vidi Canti och rockabilly-bandet The High-Jacks för.

Marknadshandlare

Längs Sjöhagsvägen kommer det att finnas marknadsstånd med en salig blandning varor. Här finns mat, kaffe, godis, tröjor, med mera.

Öppettider:

Torsdag 17.00–02.00

Fredag och lördag 12.00–02.00

Laglig burnout

Alla som vill kan komma ut till Hälla och ”burna” under torsdag till lördag från klockan 17 till 1. Sträckan är 75 meter lång och går längs vägen vid McDonalds mot OnOffs gamla lokaler. Man kan förstås också komma dit och bara titta på.

Annons