Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt från prylar till motorvrål

Det är lätt att bli bländad av lysande lack och krom under årets stora mc-mässa på ABB Arena, Rocklunda. Mässan har växt till att bli en av Sveriges största.

Annons
12 år och veteran. 12-årige motocrossföraren Elias Persson från Hallstavik visade upp sin motorcykel. ”Jag har kört sedan jag var 3 år,” berättade han. Foto: Per G Norén

Mässan har växt till att bli en av Sveriges största och smygstartade redan vid lunchtid i går, men fortsätter under lördag och söndag.

Bland de omkring 80 utställarna fanns varor för alla plånböcker, från de tjockaste till de mest tunna.

Här fanns enkla T-tröjor, men också dyrare mc-prylar, ordentliga skinnställ, hjälmar, motocrosscyklar, lysande vrålåk och jättelik motorcykel med en liten husvagn kopplad efter sig.

Bland gårdagens gäster fanns märkbart många män som med intresserade och ibland lite drömmande blickar gick runt.

Nya motorcyklar dominerande på utställningsgolvet, men här fanns också äldre cyklar med repor i lacken från många tävlingar.

– Om jag fick välja att äga en enda motorcykel här så skulle jag välja den här! sa Tord Ahlqvist, som ställde ut veterancyklar för Motorcykelhistoriska klubben och klappade på sadeln Bill ”Vilde Bill” Nilsson gamla veteranfordon.

– Med den här vann han VM 1960!

Men lugnet på mässan avbröts regelbundet av vrålande motorer när Circus spectacular med bland annat Eddie Karlsson, Europamästare i trialåkning, hade uppvisning.

12 år och veteran. 12-årige motocrossföraren Elias Persson från Hallstavik visade upp sin motorcykel. ”Jag har kört sedan jag var 3 år,” berättade han. Foto: Per G Norén
”Kör försiktigt!” I ett hörn fanns Boris Karlqvist från Älg-skadefondföreningen. Här visar han hur stor en älg är jämfört med en motorcyklist, som bara når upp till älgens mage.
Satte färg. Amerikanska motorcyklar av märket Big Dog. En av många försäljarmontrar på mässan.

Mer läsning

Annons