Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambulanspersonal hotades till livet

27-åringen ville ta sitt liv och hade svalt en massa tabletter. När ambulanspersonalen kom dit hotade han att döda dem.Nu åtalas 27-åringen för hot mot tjänstemän.

Annons

Det var i april som ambulansen larmades till en adress i Västerås. 27-åringens pappa var orolig eftersom sonen svalt tabletter och sagt att han ville dö. Därför ringde han 112.

Väl på plats försökte ambulanssjukvårdarna att få mannen att följa med dem, att han behövde vård. När mannen vägrade förklarade de att då var de tvungna att ringa efter polisen.

27-åringen blev då som förbytt. Han ska ha rusat upp ur sängen och sprungit ut i köket där han hämtade två köksknivar. Han skrek sedan att han skulle döda dem och gick emot dem med höjda armar.

Enligt sjukvårdarna ska mannens blick ha varit svart och stirrig.

De försökte prata med honom och till slut såg han ut att lugna ner sig och på frågan om de fick gå därifrån blev svaret ”ja, gå då för i helvete”.

I förhör har ambulanssjukvårdarna berättat hur obehagligt det hela var. En av dem trodde att det var ”kört” och hon fruktade för sitt liv.

27-åringen kan varken förneka eller erkänna brott. Han ville bara bli lämnad i fred och han anser att ambulanspersonalen kränkte honom med sitt ”tjat”.

Den 25 september ställs han inför rätta.

Mer läsning

Annons