Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än kan du fly från vintern

Än finns resor till solen i påsk, men de går åt nu när svenskarna tröttnat på vintern.

Annons
Avlägset. Ögruppen Maldiverna är ett avlägset resmål för dem som dels har råd och dels klarar långa flygresor. Men även på kortare avstånd finns åtminstone vårsol och grönt gräs. FOTO: SCANPIX

- Det är inte helt kört ännu för den som vill komma iväg, säger Catharina Roglert på Resia i Västerås.

Hon och hennes kollegor har märkt att både sol och skidresor går bra i år och att det sedan i höstas har märkts att människor har en bättre tillförsikt och vågar boka upp resor längre fram. De första påsklovsbokningarna gjordes redan efter sommaren, och sedan före jul har bokningarna över påsk tickat in.

Men den som hoppas på billiga sistaminutenresor bör stilla sig.

- Av tradition brukar priserna stiga över sport- och påsklov, och nu är mycket bokat, så man ska nog inte räkna med billiga klippresor utan snarare ordinariepris, säger Catharina Roglert.

Christin Saliba, resesäljare på Big Travel i Västerås, säger att den som vill åka i väg, nog ska kunna hitta en resa, hon har inte noterat någon rusning:

- Mitt tips är att vända sig till en resebyrå som kan titta på flera arrangörers utbud och inte bara är låst till ett eget utbud, som de stora charterbolagen, säger Christin Saliba.

Charterföretaget Ving har en del resor kvar innan och på påsken, mest till Mallorca och Kanarieöarna.

- Den som vill kunna ställa några krav på var och hur man ska bo, bör köpa resa i dagarna, för vi säljer riktigt bra nu, säger Vings informatör Barbro Holmberg.

Fritidsresor har få resor kvar, även de till Kanarieöarna men också till Kap Verde. Enligt informatören Peter Hellström har företaget märkt av att fler än förra året är ute i god tid med sina resebokningar.

Han tipsar om att den som vill komma iväg ska söka andra avreseorter än de stora flygplatserna, liksom att chanserna att komma till värmen ökar om man kan ta några extra dagar ledigt över påsklovet.

Mer läsning

Annons