Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annie Lööf om Västeråsföretagare: "De är förebilder som skapar jobb på orten"

Centerpartiet har gjort rekordresultat i opinionsmätningar och visat på ett starkt väljarförtroende. På fredagen besökte partiledaren Annie Lööf Västerås, där hon bland annat hyllade Ica-handlaren Daniel Özer och ägarna till Kungsbyns djurpark. ”De är förebilder som skapar jobb på orten”, säger hon.

Annons

I senaste riksdagsvalet, 2014, skrapade Centerpartiet ihop 6,1 procent av rösterna. I de opinionsundersökningar som den senaste tiden genomförts, alltså ungefär ett och ett halvt år innan nästa val, har partiet nått rekordhögt väljarförtroende – över 11 procent.

Partiledaren Annie Lööf, som på fredagen besökte Ica-handlaren Daniel Özer på Ica Vallby samt ägarna för Kungsbyns djurpark, menar att framgångarna hos väljarna bland annat handlar om att partiet stått starkt när tuffa och utmanande frågor lyfts.

– Jag tror att folk uppskattar att man står pall när det blåser, att man är tydlig i sina värderingar, men också att vi har utvecklat vår politik. Folk uppskattar vår jobb- och företagarpolitik, vår landsbygdspolitik, men också för att vi stått upp för människors lika rätt och värde. Samt att vi har en migrationspolitik som å ena sidan står för ordning och reda och regleradinvandring, å andra sidan pekar på humanism och medmänsklighet i att barn ska kunna återförenas med sina föräldrar, säger hon.

Annie Lööf menar att det är företagen, och inte politiker, som ska greja fram jobben. I Västerås finns naturligtvis en hel del företag som visat att det är möjligt. Två av dessa är Ica Vallby och Kungsbyns djurpark.

– Daniel är verkligen en förebild, och även här på Kungsbyns djurpark, för man skapar jobb på orten. Som företagare har man ett oerhört stort hjärta i att skapa engagemang och se till att människor lokalt får jobb och därmed en trygghet.

– När jag var på Ica i Vallby, slog det mig så mycket att det är enskilda människor som gör skillnad. Vi politiker skapar inte jobb men vi kan se till att ge dem rätt förutsättningar så att de kan anställa.

Hon berättar vidare att Daniel Özer förklarade att sänkta arbetsgivaravgifter för att anställa unga betytt mycket för honom och hur svårt det var nu när arbetsgivaravgifterna var fördubblade.

– Det ger minskat utrymme att anställa unga på orten. När han har anställt de här ungdomarna som varit lite på glid och gett dem en meningsfull sysselsättning har det inneburit en ökad trygghet i den stadsdelen. Företagare gör väldigt mycket gott för bygden också, säger AnnieLööf.

Centerpartiet har ju varit den främsta motpolen till Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna. Vilken regering vill du ha?

– Jag vill ha en alliansregering och om de opinionssiffrorna som vi nu har i många mätningar, och om de står sig, blir det en alliansregering om ett och ett halvt år. Jag vill byta ut Stefan Löfvén (S) och vill gärna ha en ny regering med Anna Kinberg Batra (M) som statsminister.

Läs mer: Handlaren som tar hand om ungdomar

Läs mer: Årets vardagshjälte - en eldsjäl i butiken

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare,smidigare - och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf besökte Västerås under fredagen.

Under besöket på Kungsbyns djurpark fick Annie Lööf en hel del frågor från folk som kommit för att lyssna på henne.

Henrik Ludvigsson, ägare av Kungsbyns djurpark, och Annie Lööf. I förgrunden, till vänster, syns partisekreteraren hos Annie Lööf - Jonas Nyström.

Naturligtvis blev det selfies för den populära partiledaren Annie Lööf.

Mer läsning