Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en fast i sexköpshärvan i Västerås

Polisens arbete mot sexköpare i Västerås fortsätter att ge resultat. Nu har åklagare utfärdat ett strafföreläggande mot en 27-årig man från Västerås.

Annons
Flera män har åtalats eller valt att betala strafförelägganden efter polisens insats mot sexköpare i Västerås.

Han är en av många som enligt åklagare kan överbevisas om att ha köpt sex i Västerås. Mannen ertappades i samband med den stora aktionen som vi tidigare skrivit om [+], och dess följdverkningar. Tidigare har vi skrivit om hur män antingen åtalats eller tagit emot strafförelägganden för brottet "köp av sexuell tjänst".

Enligt åklagare har mannen vid två tillfällen köpt sex i en lägenhet i Västerås, någon gång under tiden februari-april i år.

Åklagaren har därför utfärdat ett strafföreläggande på 70 dagsböter à 250 kronor, sammanlagt 17500 kronor. Om 27-åringen betalar det beloppet inom föreskriven tid, så räknas det som att han både erkänt och sonat brottet på samma gång.

Därigenom slipper både han och samhället besväret (och för samhällets del kostnaden) med en rättegång. Om han inte betalar in strafföreläggandet går saken till Västmanlands tingsrätt som i en rättegång får avgöra om 27-åringen är skyldig eller inte.

Mer läsning

Annons