Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anrik cykelpump illa ute

Vad säger ni, västeråsare, vill ni ha tillbaka den omtalade cykelpumpen vid VLT? Det undrar Niclas Ericsson, vd på fastighetsbolaget Imperia Invest, som har tröttnat på att laga den vandaliserade pumpen.

Annons

Sedan andra världskriget har västeråsarna fått gratis luft på Slottsgatan vid gamla VLT-huset. Det är en tradition för många att cykla förbi och pumpa upp däcken på väg till jobbet.

Varje gång pumpen har tagits bort har det blivit ramaskri. Var är den nu? undrar många. Jo, trasig igen. Men kommer den att lagas ännu en gång?

-Ja, vi kan ju vända på frågan. Vill västeråsarna verkligen ha pumpen om de pajar den hela tiden? säger Niclas Ericsson, på Imperia Invest som äger huset.

-Vi har tröttnat på att fixa den där pumpen när folk bara har sönder den. Den är ingen självklarhet utan vi har sponsrat Västerås stad och västeråsarna med luft utan att få något tillbaka.

På ett och ett halvt år har slottspumpen lagats fem gånger av Imperia Invest och kostat 15 000 kronor.

-Allt har sin gräns. Vill folk ha den kvar får de skärpa till sig. Men tyvärr är de väl inte samma människor som cyklar som har sönder den.

Det återstår att se vad som händer med den anrika slottspumpen som rör upp så mycket känslor. Än så länge får cyklister ta sig till Pilgatan, där det finns en kommunal pump som är tillgänglig dygnet runt.

-Vi tänker avvakta lite grann, avslutar Niclas Ericsson.

Helena Zachariasson

021-19 91 11

[email protected]

Mer läsning

Annons