Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ansvarslöst med trafikpoliser som gatupatruller"

”Jag tycker att det är ansvarslöst att ta bort resurser från trafiken på årets värsta trafikhelg”. Leif Nederlund, trafikgruppchef, tycker att polisledningen felprioriterar när de placerar trafikpoliser som patrullerande på gatorna.

Annons
Leif Nederlund har tröttnat på att trafikpolisen för ofta nyttjas som en resurs till ordningspolisen. Speciellt under en högintensiv trafikhelg som denna. Foto: Kenneth Hudd

– Ja, ledningen säger att vi trafikpoliser måste ta vårt ansvar för högre trygghet på gatorna, men jag tycker att det är ansvarlöst av dem att prioritera bort oss. De här dagarna kring jul är trafikkaoset som värst, säger Leif Nederlund.

Han uttrycker stor frustration över att så här dagen före julafton inte kunna vara ute där trafikpoliser behövs som bäst, i julrusningen på landsvägar runt i länet och på högtrafikerade stadsvägar kring köpcentra. Polisen gick i går förmiddag ut och rekommenderade folk att inte ta bilen till Erikslund på grund av trafikkaos exempelvis.

– Det blir ofta så här, när det kommer politiska direktiv som nu efter terrorattantatet i Stockholm, att trafikpoliserna ska ställa upp. Och vi gör det gärna – och har gjort så många gånger. Men att använda oss som en extra resurs till ordningsavdelningen gör säkerheten på vägarna mycket sämre.

Men det är ju oerhört mycket folk på gatorna i julhandeln både i city och ute i stadsdelarna. Behövs ni inte bättre där?

– Det finns ju patrullerande poliser, jag tycker att de kunde ta in fler ordnings-poliser på övertid när det behövs, säger Leif Nederlund.

Mer läsning

Annons