Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använde sexfilm för utpressning

Västeråsaren kallade sig Dolly och fick en internetkontakt att spela in sexfilmer. Filmer som användes till utpressning.

Annons

27-åringen från Vallentuna fick kontakt med den 27-årige västeråsaren på sociala nätverk och chattprogram på internet.

Västeråsaren, som kallade sig Dolly Annie, övertalade den andre mannen att spela in filmer på sin webbkamera när han onanerade. Sedan skulle Dolly skicka sexfilmer, vilket också skedde.

Lite senare ringde en okänd man från Västerås upp och berättade att han skulle lägga ut sexfilmerna på mannen på Internet, men att han kunde låta bli att göra det om han fick 1 500 kronor.

Vallentunabon pratade ner beloppet till 1 400 kronor och förde över dem till mannens bankkonto.

Men utpressningen tog inte slut där. Västeråsaren tvingade Vallentunabon att gå hem direkt utan att träffa andra och sätta sig vid datorn. Dessutom fick han Vallentunabon att komma till Stockholm där de gick på bio och flanerade tillsammans.

Utpressningsoffret kände sig indirekt hotat och gick med på västeråsarens krav.

Under rättegången berättade västeråsaren att han egentligen var ute efter vänskap med den andre och att han blev som besatt av honom.

Tingsrätten dömer väster-åsaren till skyddstillsyn för utpressning. Han har tidigare haft psykiska besvär och vill själv få behandling för dessa.

De 1 400 kronorna får Vallentunabon inte tillbaka.

Mer läsning

Annons