Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets ledstjärnaär... Milad Rizk!

Milad Rizk, överläkare och sektionschef på reumatologen på Centrallasarettet, får pris som Årets ledstjärna inom Svensk Reumatologi.

Annons
Priset delades ut av professor Johan Bratt, till vänster, ordförande i Svenska Reumatologföreningen. Milad Rzik till höger.

- Det känns jättekul, men jag vill tillägna utmärkelsen min sambo och mina trogna medarbetare. Utan deras stöd hade det inte gått, säger Milad Rizk.

Priset delades ut i kväll i samband med Svenska Läkarsällskapets Riksstämma i Göteborg.

För två år sedan var reumatologisektionen ”ett sjunkande skepp”, enligt Rizk.

- I dag har vi full läkarbemanning och kan erbjuda specialistvård. Vi har också lyckats korta ner väntetiderna som i dag är max fyra veckor, säger Milad Rizk.

När läget var som värst jobbade Milad Rizk och kollegorna nästan dygnet runt.

- Att få det här priset, det känns stort, säger han.

Hur ska du fira?- Med en god middag.

..och så här lyder motiveringen:

"Milad är en eldsjäl som med ett stort engagemang, som ny sektionschef för reumatologisektionen sedan 2008 på Centrallasarettet i Västerås, lyckats på så kort tid vända utvecklingen från katastrofläge till mycket bra fungerande verksamhet med full läkarbemanning trots rådande brist på specialister.

Han har bidragit till en bättre arbetsmiljö för hela sektionen med öppet klimat och högt i tak. Länsreumatologin i Västmanland erbjuder idag högspecialiserad vård med god kvalitet, mycket god tillgänglighet och korta väntetider som max 4 veckor."

Annons