Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Lydiapris går till ungdomspräst från Mora

Lydiapriset, som har fått sitt namn efter teologen Lydia Wahlström från Västerås stift, delas ut i helgen. Årets pristagare är ungdomsprästen Karolina Pernling från Mora församling.

Annons

Karolina Pernling har arbetat med ungdomar sedan hon själv konfirmerades och valde att fortsätta som hjälpledare och senare som ideell medarbetare i Svenska kyrkan. Som präst har hon bland annat samverkat med många skolor i värdegrundsprojekt, arbetat som skolpräst och jobbar numera med konfirmander, unga ledare och unga vuxna i Svenska kyrkan i Mora.

Läs även: Nu får du själv välja nattvardsvin i kyrkan – alkoholfritt eller inte

– Det känns som en stor ära. Jag är oerhört glad, tacksam och stolt över utmärkelsen. Det känns lite extra roligt med tanke på att min äldsta dotter heter Lydia, säger Karolina Pernling om priset.

Ungdomsprästen Karolina Pernling från Mora församling får priset som har fått sitt namn efter  teologen Lydia Wahlström. Foto: Västerås stift

Lydiapriset delas ut av Västerås stift till prästvigda kvinnor som gjort en skillnad för ungdomsarbetet i stiftet. I år hålls prisutdelningen i samband med eventet ”Fighting the Darkness” som samlar hundratals konfirmander från Dalarna.

Läs även: Unik samisk biskopsstav invigs i dag – skapad av hantverkare från Själevad

Så här lyder juryns motivering: Karolina Pernling har, under lång tid, varit en viktig person för unga människor i Mora. Med engagemang och stor pedagogisk kompetens har hon troget, tåligt och med stort hjärta, spelat en avgörande roll för ungdomsarbetet i församlingen. Karolinas insats visar på styrkan i det engagemang som bär genom motgång.

Mer läsning

Annons