Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asfaltsläggare avvisades från Hälla

Onsdag eftermidag avvisade polisen i Västmanland ett stort gäng hantverkare som bodde i ett husvagnsläger på Hälla. Bilarna var registrerade i Storbritannien.

Annons

Camparna avvisades på uppdrag av markägaren till gamla IKEA.

– IKEA ville bli av med camparna som upplevts som störande och hade anmält lägret genom en person som jobbar åt IKEA, säger Per Nellberg, radiooperatör vid polisen.

Hur länge husvagnarna stått parkerade på Hälla utan tillstånd låter polisen vara osagt. Inte heller vet man hur många som totalt vistats i husvagnslägret. Under onsdagen kontrollerades fem husvagnar med bilar liksom en lastbil som stod parkerad i lägret, utan att man hittade någonting misstänkt. Det finns inga brottsmisstankar mot de avvisade.

–Det enda som gjorts är att vi bett dem avlägsna sig. Alla blev inte kontrollerade, och det finns inga brottsmisstankar mot dem, säger Per Nellberg.

– De lämnade lugnt området när de blev ombedda att avlägsna sig halv fyra.

Den svenska polisen har tidigare varnat för asfaltsläggare från de brittiska öarna som arbetat olagligt i bland annat Västmanland. I vissa fall har det handlat om personer som sökt svartjobb hos privatpersoner, typ velat lägga asfalt eller stenplattor vid villor. Enligt ryktet har hantverkarna uppsökt privatpersoner i deras hem, och någon gång även uppträtt hotfullt.

Handlade det om oseriösa asfaltsläggare från olika delar av Europa som polisen i Västmanland tidigare varnat för? 

–Det vet vi inte, men det var personer som jobbade med hantverk.

Annons