Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för sexattack på gymet

Vid tre tillfällen ska städerskan på ett gym blivit sexuellt attackerad.

Annons

Nu åtalas en 30-årig man för sexuellt ofredande.

Den 21 maj larmades till polisen ett gym i city. I personalutrummet träffade de på en gråtande kvinna som verkade mycket rädd.

När hon hade lugnat ner sig berättade hon för polisen att hon vid tre tillfällen blivit sexuellt attackerad av en man som tränar där. Den här dagen hade smygit upp bakom hennes rygg och börjat smeka henne på rumpan och könsorganet. Hon försökte knuffa bort honom men hon var inklämd mellan städvagnen och en vägg.

Han ska också ha kallat henne ”älskling”, pussat henne och sagt att han ska gifta sig med henne.

När kvinnan ska ha sagt ifrån ska mannen bara ha skrattat åt henne.

Till en början vågade hon inte anmäla mannen av rädsla för att bli av med sitt jobb. Gymmet agerade tvärtom – de stängde av mannen med omedelbar verkan.

30-åringen nekar till brott. I förhör har han sagt att han inte förstår varför hon anmält honom. De är ”vänner”, men han har inte kunnat förklara hur deras vänskapssituation ser ut.

Kvinnan har tagit mycket illa vid sig av mannens sexuella utspel. Hon känner rädsla för att gå på stan ifall hon skulle stöta på honom. Hon har också sagt att hon är rädd för att han ska söka upp henne och vill att åklagaren utfärdar ett kontaktförbud.

Mer läsning

Annons