Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återföll i brott – och fick två extra månader i fängelse

Den 38-årige västeråsaren förekommer i straffregistret under närmare 30 punkter. Under det senaste året har han gjort sig skyldig till en mängd olika småbrott, men också knivhot och slag mot en polis.

Annons

Nu har Västmanlands tingsrätt dömt 38-åringen på nytt. Den här gången blev straffet ett år och två månaders fängelse.

Inför rätta vid Västmanlands tingsrätt erkände 38-åringen en hel del mer eller mindre allvarliga brott som åklagaren ville lägga honom till last. Bland annat har han uppträtt narkotikapåverkad, innehaft narkotika eller dopningsmedel vid flera tillfällen, innehaft knivar, en revolver eller ammunition.

Han har dessutom kört bil utan körkort och kört bil narkotikapåverkad och utan körkort.

Vid ett tillfälle, en dag i februari i år, gjorde sig 38-åringen skyldig till hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt brott mot knivlagen – allt i ett och samma händelseförlopp.

Det började med att en för dagen ledig polis hörde ett "himla liv" på Torggatan. Den ledige polisen gick närmare och såg flera män inblandade i ett gräl. Han såg att 38-åringen, som han kände till sedan tidigare, hade vad som såg ut som en kniv i bakfickan.

Polisen legitimerade sig och männen skingrades, polisen följde efter 38-åringen på grund av kniven. När polisen sade åt 38-åringen att stanna gjorde han i stället en rörelse mot stället där kniven förvarades. Polisen ryggade tillbaka eftersom polisen var ledig, civilklädd och saknade skyddsutrustning, men fortsatte följa efter 38-åringen som för att komma undan slog ett slag med öppen hand som träffade polisens underarm.

Den ledige polisen hade under tiden larmat tjänstgörande kolleger som kunde gripa den vid tillfället aggressive 38-åringen, med hjälp även av två ordningsvakter. 38-åringen fick sprejas med pepparsprej för att kunna gripas.

Rätten fann att 38-åringen gjorde sig skyldig till även de åtalade brotten.Sammanlagt fann tingsrätten att den brottslighet 38-åringen gjort sig skyldig till i och för sig hade ett straffvärde om ett års fängelse.

Men eftersom 38-åringen återfallit i brott och dessutom gjort sig skyldig till en mängd olika brott ökar tingsrätten straffet med två månader till fjorton månader.

Mer läsning

Annons