Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärgarna vädjar till bilförare: Hjälp oss!

Efter två dödsfall och flera svåra olyckor vädjar bärgarna till bilisterna via sociala medier. ”Vi vill ju bara göra vårt jobb”, säger bärgaren Jocke Eriksson.

Annons
Bärgare i krock. ”Vägarbeten har de flesta bilister koll på. Det är färre som tänker på bärgarna”, säger bärgaren Jocke Eriksson. Foto: Privat/Arosbärgarna

Bärgare lever farligt. De senaste fem åren har 2 dödsfall och 14 svåra olyckor inträffat där bärgnings-fordon varit inblandade.

Nu går Arosbärgarna i Västerås ut på sin Facebooksida och vädjar till andra trafikanter att visa större hänsyn när de passerar bärgare: ”Hjälp oss att sprida detta, det sker allt för många olyckor vid bärgningsarbeten!”, skriver de.

– Vi som jobbar på vägarna är väldigt utsatta. På det här sättet vill vi visa att vi finns, säger bärgaren Jocke Eriksson.

Han berättar att bilisterna ofta kör ner koner och varningsskyltarna som bärgarna sätter ut när de arbetar.

– Jag har hört om flera olyckor de senaste åren. Även när dessa inte har varit jätteallvarliga får man ju känslan att det där vill man inte råka ut för.

Störst problem har de på E 18.

– Där är vi dagligen och där kör folk väldigt fort.

Att många bilister kör för fort när de passerar bärgningsarbeten är ett välkänt faktum, berättar Lennart Hellsing på Trafikverket. Han tror att regelverket kommer att stramas upp vad gäller hur bärgningar ska gå till.

– Många bärgare har varit med om incidenter.

Mer läsning

Annons