Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa tipsen om du vill slippa Power Meet

Tillhör du dem som helst vill fly stan när Power Meet drar i gång? Här får du arrangörens och polisens bästa tips på hur du undviker bilarna och raggarna i helgen.

Annons

Om du vill slippa Power Meet gör du klokt i att söka dig till Västerås västraste områden, säger Klas Brink, samordnare för Power Meet:

– Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att helt undvika Power Meet när det håller på. Särskilt i de östra delarna av stan, kring Sjöhagsvägen och på Hälla kan det vara kaosartat, säger han.

Det finns dock stadsdelar som är något ”förskonade” från invasionen av vrålåk.

– I de västra delarna, som Erikslund och Bäckby, är det betydligt lugnare, fortsätter Klas Brink.

Eftersom Power Meets besökare inte enbart bor i Västerås behöver man ta sig en bra bit bort från stan om man vill vara säker på att inte stöta på någon raggare i en amerikanare.

– De bor ju inom en radie på fem mil av stan: Köping Sala, Heby ... du måste ta dig en bra bit bort om du helt vill undvika att se en veteranbil, säger Klas Brink och skrattar.

Under helgen kommer alla gator innanför cityringen stängas av för all form av cruising från och med i dag, torsdag, klockan 15. Endast behörig trafik kommer kunna köra i centrum. Är man boende eller har något ärende att göra i centrum har man tillåtelse att köra in. Men att cruisa runt kommer, enligt polisen, inte att vara tillåtet. Polisen och representanter för Power Meet kommer att hålla utkik efter folk som bryter mot detta.

Gatorna kommer att öppna igen på natten för trafik beroende på hur trafikpoliserna dömer trafikläget, men först omkring ett-två på natten. Samma avstängningstider gäller från och med torsdag fram till natten mellan lördag och söndag.

Trafikpolischefen för Västmanland, Jörgen Bergfasth, säger också att det är bra om man kan ta sig runt i staden på andra sätt än att köra bil.

– Behöver man inte ut och köra bil i helgen så skulle jag avråda från det.

Mer läsning

Annons