Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båtförare visste inte sin position – hade 1,44 promille

Kustbevakningen stoppade en liten båt söder om Ridön sommaren 2017. Båtföraren trodde han befann sig utanför Strömsholm.

Annons

Nu åtalas den 61-årige mannen vid Västmanlands tingsrätt för brottet grovt sjöfylleri. Vid utandningsprovet som togs hade 61-åringen motsvarande 1,44 promille alkohol i kroppen.

Ett av Kustbevakningens fartyg befann sig i Mälaren en dag i början av juli 2017. Man fick anrop om att ett vittne sett hur en uppenbart mycket alkoholpåverkad man på en av öarna satt sig i en båt och kört iväg. Vittnet berättade att mannen fått erbjudande om att stanna kvar på ön men avböjt – och kört iväg söderut trots att han sagt sig vara på väg åt Västeråshållet.

Kustbevakningen hittade mannen och båten stoppades. Det visade sig att 61-åringen enligt Kustbevakningens tjänstemän var tydligt påverkad, luktade alkohol och hade dimmig blick.

Enligt en av tjänstemännen talade mannen osammanhängande ”och pekade i flera olika riktningar som svar på frågan om vart han var på väg”.Mannen var övertygad om att han befann sig utanför Strömsholm – men befann sig i själva verket 13 sjömil därifrån (24 kilometer), söder om Ridön.

Han togs med för provtagning, proverna visade motsvarande 1,44 promille. Nu åtalas han, det är oklart när rättegång kan äga rum.

Mer läsning

Annons