Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besiktningsstopp på Tunbytorp

In i det sista hoppades bilprovarna på Tunbytorp på en förhandlingslösning. Men klockan 16.00 på onsdagen fick de lägga ned arbetet och gå ut i regnet.

Annons
Tar strid. Ingen ska behöva få 0 kronor i löneökning, anser Unionen. I går stod det klart att Unionen och Almega inte skulle förhandla sig fram till en lösning, och strax efter klockan 16 lämnade personalen på Tunbytorps bilprovning sin arbetsplats och begav sig till Coop Forum, under ledning av ombudsmannen Jan Eliasson (till vänster) och Unionens regionchef Anna-Karin Moberg.

– Vi hoppas att det inte blir något. Det vore jobbigt både för kunderna och för oss, säger Hans Westberg, bilprovare och klubbordförande för bilprovningen i Mälardalen.

Klockan 15.55 ringer han upp Unionens ombudsman, Jan Eliasson. Fortfarande inga klara besked.

– Men det verkar väl luta åt strejk, säger han.

Så slår klockan fyra och strejken är ett faktum. De 12 i personalen som är medlemmar i Unionen ger sig iväg mot omklädningsrummen. Ett mindre antal – medlemmar i Ledarna och några oorganiserade – stannar kvar. De har arbetsplikt, men får inte besiktiga bilar och ska bara göra sådana arbetsuppgifter som de normalt utför.

Läs hela reportaget i torsdagens VLT.

Annons