Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev smygfilmad - knivskar styvpappan

Frustrationen över att ha blivit smygfilmad av styvpappan – både i duschen och när han hade sex – gjorde att 18-åringen tog till kniven och dessutom krävde styvpappan på pengar.

Annons

Även 18-åringens två syskon filmades i föräldrahemmet, och när händelsen uppdagades blev de alla kränkta, sårade och upprörda och polisanmälde styvpappan. Men utredningen lades ner – att smygfilma i det egna hemmet är inte brottsligt.

Men i ilskan och frustrationen över att styvpappan förstört så mycket för familjen fick 18-åringen att agera. Den 20 februari bestämde han ett möte med styvpappan. Enligt ynglingen ville han ha pengar som en slags upprättelse eftersom styvfadern inte blivit straffad för det han gjort, en sorts skadestånd.

Styvpappan ville hellre kalla det ”ekonomisk hjälp” och det fick sinnet på 18-åringen att rinna över. I en bil utanför styvpappans arbetsplats gick han till attack och knivskar honom i ansiktet och i huvudet.

Nu döms ynglingen för grov misshandel. Att han och hans syskon blivit filmade förändrar inte domstolens bedömning till dådet. Straffet blir skyddsillsyn kombinerat med samhällstjänst om 140 timmar, vilket motsvarar fängelse i sex månader.

Däremot frias 18-åringen från försök till utpressning. Enligt domstolen går det inte att utesluta att 18-åringen kastade ur sig orden i vredesmod och ilska.

Styvpappan tvingades söka hjälp för sina skador och fick sys i ansiktet och huvudet med sammanlagt 30 stygn. Under rättegången yrkade han dock inte något på skadestånd.

Annons