Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blixtinsamling efter klädstöld

Mer än hälften av de 30-tal säckar med kläder som Malin Jansson samlat in för att ge till behövande stals i helgen från hennes källare. På lördag ordnar hon en blixtinsamling.

Annons
Tar nya tag. Malin Jansson blev bestulen på säckvis med kläder hon samlat in till behövande. Foto: Kenneth Hudd

I somras meddelade Malin på Facebook att hon skulle samla in kläder för att skänka dem vidare till Svenska kyrkan.

– Jag fick massor med svar och åkte själv runt och hämtade upp kläderna, som slutligen fyllde ungefär 30 sopsäckar. Min svärmor och jag sorterade sedan upp dem i dam-, herr- och barnkläder, berättar Malin.

I slutet av september ställde de ner säckarna i källargången utanför förråden. Det var bestämt att Svenska kyrkan skulle komma och hämta kläderna den 25 oktober.

– I lördags gick jag ner i källaren för att hämta lite kläder till en behövande mamma och hennes dotter. De flesta av säckarna var sönderrivna och mindre än hälften av klä- derna fanns kvar. Nästan alla barnkläder var stulna. Dörren till källaren var inte uppbruten.

Malin blev bestört och tänkte lägga ner sitt ideella arbete för gott.

– Men då kom min granne med idén att vi skulle göra en blixtinsamling med kläder. Så på lördag mellan klockan 11 och 14 tar vi emot kläder på vår gård här på Utanbygatan 4.

Förra året vid den här tiden samlade Malin också in kläder som hon skänkte vidare till hemlösa via Stadsmissionen.

– De har tyvärr dåligt med utrymme för att ta emot mycket kläder. Men efter den gången fick jag mejl från några hemlösa som tackade för kläderna som de fått.

Annons