Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Bomben en hämnd mot krogvakterna”

Vakterna på Blue Moon Bar gav en trio kriminella västeråsare rejält med stryk. Natten till ¿i söndags kom hämnden, enligt uppgifter till VLT.

Annons
Polisavspärrningen i lördags natt. Ännu finns inga officiella kommentarer till teorin att hämnd var motiv till sprängningen.

En mindre kriminell gruppering i Västerås – det är polisens hetaste spår i jakten på vem eller vilka som utförde sprängningen vid nattklubben Blue Moon Bar natten till i söndags.

Enligt vad VLT erfar ska sprängningen vara riktat mot några av vakterna på nattklubben.

– Det här var en varningssignal, säger VLT:s sagesman.

Upprinnelsen till spräng-dådet ska ha utspelat sig för drygt en månad sedan. En konstellation bestående av tre kriminellt aktiva västeråsare besökte då Blue Moon Bar.

På något vis hamnade en av dessa i onåd hos vakterna.

– Vakterna tog hand om alla tre och gav trion rejält med stryk. I mina ögon mer eller mindre omotiverat, säger VLT:s uppgiftslämnare.

Den behandlingen gick ¿trions ära förnär och senare har dessa vid flera tillfällen uttryckt hotelser om någon form av hämnd. Hot som också nådde polisen i Västerås.

Polisens hetaste spår är nu att hot omsattes i praktisk handling.

Swe Security Solutions AB, med säte i Åre, svarar för vakthållningen på Blue Moon Bar sedan i februari i år.

Från deras håll vill man inte kommentera uppgifterna om att hotelser riktats med några av bolagets vakter:

– Jag har inga kommentarer utan du får vända dig till vår pressinformatör Anders Palmblad, säger Markus Heidenbeck, driftchef på Swe Security Solutions för region Stockholm och Mälardalen.

Inte heller Anders Palmblad, ägare av Swe Security Solutions AB, vill kommentera uppgifterna:

– Nej, vi har ett avtal med Stureplansgruppen som är vår uppdragsgivare, och det avtalet säger att dessa uttalar sig i den här typen av frågor.

Det är alltså ”locket på” från vaktbolagets sida.

Anais Lameche, pressekreterare vid Stureplansgruppen, som äger Blue Moon Bar, förklarade redan i gårdagens tidning att man i dagsläget inte ger några kommentarer.

Vice chefsåklagare Stephan Uttersköld vid åklagarkammaren i Västerås, leder utredningen kring sprängningen:

– Jag vill i det här läget inte kommentera någonting som rör utredningen. Vi, jag och polisen, har medvetet lagt ribban lågt för att inte äventyra något i utredningen. Vi vill helt enkelt ha arbetsro, säger han.

VLT:s uppgifter att en kriminell västeråstrio kan ligga bakom sprängningen vill Stephan Uttersköld inte heller kommentera:

– Nej, som sagt, jag har inga kommentarer alls i det här läget. Däremot kan jag säga att utredningen hela tiden går framåt. Vi vet mera i dag än vad vi gjorde i söndags.

Annons