Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bränsletjuv mejade ner hamnpersonal

(Uppdaterad 16.04) Ungdomarna försökte stjäla bränsletankar på Tidö-Lindö. När de gav sig iväg var de nära att meja ner en av hamnpersonalen som ställt sig i vägen med sin cykel.

Annons
Mats Tengströms cykel efter händelserna på onsdagskvällen.

Det var vid elvatiden på onsdag kväll som ett gäng ungdomar upptäcktes av personal vid hamnen Tidö Lindö Marin. Ungdomarna var ute på båtarna och verkade försöka stjäla motorer och bensintankar.

– Vi bor ju i närheten, så min bror Mats såg att lamporna hade tänts och att det var en bil där. Han tog cykeln ner, säger Per Tengström som har marinan tillsammans med Mats Tengström.

Ungdomarna satte sig i två bilar och försökte köra från platsen. Den ena bilen tog ingen notis om att Mats Tengström stod där med sin cykel, och medan han kastade sig undan blev cykeln överkörd.

En av flyktbilarna stoppades av polisen i höjd med Lövudden och en 21-årig man greps misstänkt för försök till stöld och försök till grov misshandel. Eftersom polisen hade ett tydligt signalement att gå på kunde de stoppa den andra bilen strax efteråt. En till person, född -92, greps, misstänkt för för försök till stöld.

- Det är tveksamt om den grova rubriceringen kommer kvarstå, ingen hamnade ju på sjukhus, säger Jouni Mäkinen på Krimjouren i Västerås.

Det händer flera gånger varje år att tjuvar försöker stjäla både bränsle, båtar och motorer från småbåtshamnen på Tidö-Lindö.

– Det var säkert bränsletjuvar. Bensinen är så dyr nu och jag försöker säga åt båtägarna att inte lämna några tankar i båtarna, säger Per Tengström.

För ungefär en månad sedan hände något liknande bröderna Tengström, Mats hann ner , men fick kasta sig undan flyktbilen. Även den gången stoppade polisen tjuvarna kort efteråt, men de sitter inte häktade längre.

– De får härja fritt, säger Per Tengström.

Efter förhör har åklagaren bestämt sig för att anhålla båda ynglingarna från onsdagskvällens drama. De som var med i bilarna släpptes direkt på fri fot eftersom det inte gick att visa att något hade stulits.

Annons