Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bristande kvalitet på MDH

Mälardalens högskola får tummen upp för tre av sina utbildningar men tummen ner för två i Högskoleverkets kvalitetsgranskning.

Annons
Mälardalens högskola i Västerås.

Fram till år 2014 ska Högskoleverket utvärdera kvaliteten på alla högskoleutbildningar som leder fram till en examen. Högskoleverket tittar bland annat på hur väl studenterna når målen med utbildningen. Högskolorna och universiteten får sedan betygen mycket hög kvalitet, hög kvalitet eller bristande kvalitet.

Nu har de första resultaten presenterats som rör utbildningar på kandidat, magister och masternivå i ämnena arbetsvetenskap, ekonomisk historia, geovetenskap och kulturgeografi, medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik, nationalekonomi och psykologi.

Enligt Högskoleverket har magisterprogrammet för arbetsvetenskap vid Mälardalens högskola hög kvalitet liksom magister- och kandidatprogrammen i psykologi.

Magisterprogrammet i ledarskap och kanditatprogrammet i nationalekonomi har däremot bristande kvalitet enligt Högskoleverkets bedömning. Dessa utbildningar kommer att följas upp och får ett år på sig att rätta till bristerna.

- Att ha en hög kvalitet i utbildningen är en självklarhet för MDH och betygen för arbetsvetenskap och psykologi är glädjande besked för oss. Däremot måste vi nu ta till oss den kritik som vi får från Högskoleverket. Vi kommer att analysera underlaget och utifrån analysen ta fram en konkret åtgärdslista som vi sedan kan skicka in till bedömargruppen på Högskoleverket för en ny bedömning, säger Karin Röding, rektor vid Mälardalens högskola i ett pressmeddelande.

Jämför utbildningarnas kvalitet

På Högskoleverkets hemsida kan du jämföra utbildningarna i undersökningen: http://kvalitet.hsv.se/resultatsok

Mer läsning

Annons