Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott olyckor 11/2

Det har sina risker att låna ut pengar till människor som man tror sig lita på, men som inte bör litas på.

Annons

Västerås. En man från Västerås har polisanmält en bekant för bedrägeri. Mannen lånade ut 500 000 kronor till den bekante, som motprestation skulle mannen få anställning i bekantens firma och dessutom på sikt få köpa firman. Det visade sig dock att bekanten inte ägde firman i fråga och inte hade rätt att träffa avtalet om pengarna.

Bäckby. Under onsdagen upptäcktes ett inbrott på Spikverksgatan i ett radhus där. Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in genom att krossa en ruta. Huset har sökts igenom och diverse guldföremål och andra dyrbarheter har stulits.

Centrum. Två fjortonåriga flickor ertappades då en larmbåge började larma på Centra under onsdagseftermiddagen. Det visade sig att flickorna varit inne i två eller tre butiker och stulit diverse smink och skönhetsprodukter. Deras föräldrar kontaktades.

Centrallasarettet. Ordningsvakten vid Centrallasarettet ringde polis vid niotiden på torsdagsmorgonen sedan en 40-årig man ställt till bråk och problem vid huvudentrén. Polis kom till platsen och omhändertog mannen, han var uppenbart narkotikapåverkad.

Erikslund. En personbil har tankat på OK-Q8 Erikslund utan att betala, bilföraren misstänks för snatteri.

Centrum. Kring midnatt natten mot torsdagen omhändertog polisen två narkotikapåverkade män i centrala Västerås. Båda hade uppträtt påverkat då de var gäster på olika krogar.

Finnslätten. Ett företag på Lugna gatan har natten till torsdagen haft påhälsning av tjuvar. Det var vid anmälningstillfället på torsdagsmorgonen oklart om något stulits.

Hälla. En kvinna har polisanmält att hon blivit av med sin plånbok, eventuellt fick hon den stulen då hon handlade på Hälla under onsdagen.

Bjurhovda. Under tiden tisdag-torsdag har en parkerad bil vid Bjurhovda centrum råkat ut för inbrott. En dvd-spelare hör till det stulna.

Annons