Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butik rånad – personal hotad med kniv

En man rånade Coop Forum på fredagskvällen. Senare kunde han gripas i samband med ett bråk. Efter förhör anhölls mannen.

Annons

Enligt polisen inträffade ett rån på Coop Forum i Västerås klockan 18.20 på fredagskvällen. Personalen ertappade en man med att ha plockat på sig matvaror för att sedan passera ut genom kassorna utan att betala. Vid konfrontation drog mannen fram en kniv och hotade personalen med den. Han lämnade sedan butiken till fots.

Polisen letade först efter den misstänkte utan resultat. Senare larmades en patrull till ett bråk på Svärdsliljegatan, inte långt från Coop-butiken, där en man ska ha försökt slå boende på adressen med ett tillhygge. Det skedde i ett trapphus.

– Vi åkte dit och då visade det sig att en av parterna stämde väldigt väl in på signalementet från rånet och vi hittade även godset på honom. Det har gjort att vi kunnat gripa den misstänkte, säger Linnéa Hultberg, KC-befäl vid polisen i Västmanland.

Mannen, som är 44 år, misstänks för rån samt försökt till grov misshandel. Enligt utredningsjouren i Västerås var mannen till en början inte nykter nog för att kunna höras.

Men senare anhölls han av åklagare misstänkt för rån, grov misshandel och hemfridsbrott.

Läs också: Väpnat rån mot kiosk i Västerås – polisen söker vittnen

Mer läsning

Annons