Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggplaner på Ängsgärdet kritiseras

Planerna att bygga över 400 lägenheter på Pilgatan kan fördröjas. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen tycker inte att bostäder kan byggas där så länge bussdepån är kvar i området.

Annons

Som VLT berättat tidigare vill två fastighetsägare bygga bostäder på tre tomter på Pilgatan. Sammanlagt handlar det om över 400 nya bostäder där det i dag bara finns ett enda bostadshus.

En utredning som är tänkt att ligga till grund för kommande detaljplaner är ute på remiss månaden ut. Tjänstemännen på miljö- och hälso- skyddsförvaltningen är kritiska till upplägget.

Så länge bussdepån används som ändhållplats för alla linjer ska inte nya bostäder tillåtas, anser man.

Med tanke på bullret från mycket tung trafik på såväl bilvägar som järnvägen behöver man ta ett helhetsgrepp i form av en fördjupad översiktsplan. Först där- efter kan det bli aktuellt med detaljplaneringen, menar förvaltningen.

Man pekar på att närliggande områden ska utvecklas vilket också påverkar trafikflödena. Det krävs bättre utredningar av både luft och buller.

Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen varnar även för att inrätta en skola i Konsums gamla bageri. Med den gamla byggnaden i det utsatta läget (korsningen Pil- gatan–Björnövägen) lär det ge störningar inomhus i form av både buller och vibrationer.

Mer läsning

Annons