Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrum kan få runt 300 nya lägenheter

JM fortsätter bygga på Östermalm, i hörnet Stora gatan-Cityringen.

Annons

Det ska bli 42 bostadsrätter, från tvåor till fyror 54–98 kvadrat-meter). Priserna varierar mellan 1 290 000 och 2 750 000 kronor. Inflyttning beräknas till hösten nästa år.

Imperia Invest planerar att bygga på Postgalleriahuset på Snickargatan. Det kan ge 30 små hyresrätter. Planen kan skickas på samråd i maj.Fastighetsbolaget Cornerstone vill bygga ett 90-tal lägenheter i och på Sigma- huset. Det handlar bland annat om göra 40 studentlägenheter i de övre våningarna vid Stora torget. En annan idé är att bygga på två–fyra våningar vid Hantverkargatan och Köpmangatan. Stadsbyggnadskontoret har börjat arbetet med en detaljplan för kvarteret.

Studentlägenheterna kan bli klara vid årsskiftet 2015/2016. Det tar längre tid för de övriga.Kjell Ericsson fastigheter AB har tankar på att bygga lägenheter på gamla tingsrätten på Norra Källgatan och intilliggande fastighet. Det kommunala bostadsbolaget Mimer vill bygga ett 100-tal hyres- lägenheter i ett femvåningshus på parkeringen vid Herrgärdets vårdcentral, eventuellt även på parkeringshuset på andra sidan Kopparbergsvägen. Man hoppas kunna starta bygget nästa år.

Mer läsning

Annons