Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chauffören tros ha blivit akut hjärtsjuk

VL-chauffören som körde av vägen hade gått i pension och var inkallad som timvikarie. Chauffören stannade kvar på lasarettet över natten med misstänkta akuta hjärtproblem.

Annons

Bussen körde av vid korsningen Smältverksgatan-Järnbruksgatan på Bäckby vid 14-tiden på måndagen.

Busschauffören hade gått på passet klockan 06.00 och skulle arbeta till 16.42. incidenten inträffade strax efter chaufförens lunchrast. Chauffören får då akuta problem med hjärtat.

– Enligt de uppgifter jag har tvekade man om chauffören skulle läggas in på medicinavdelningen eller hjärtintensiven, säger Leif Ström, trafikchef på VL.

Chauffören har nyligen gått i pension och är en av ett 40-tal pensionerade busschaufförer som kallas in för att avhjälpa VL:s akuta personalbrist.

Sedan busslinjerna drogs om i fjol har VL konstant brist på chaufförer och de som arbetar har fått ett allt tuffare schema. Den äldsta chauffören på VL är 73 år.

– Vi har ägnat våren åt att anställa, säger kommunals sektionsordförande Lena Sjökvist, som organiserar busschaufförerna. Chauffören hade varit ledig i sex dagar och sedan arbetat några halvpass.

Inget tyder på att chauffören var övertrött.

Före pensioneringen hade chauffören arbetat på VL i 13 år utan incidenter.

Mer läsning

Annons