Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Coop på Stenby kan vara hotat

Coop Sverige har dragits med förluster de senaste åren och i en kartläggning som branschtidningen Icanyheter har gjort menar man att Coop Forum på Stenby kan hotas av nedläggning.

Annons
Stenby. I en artikel som Icanyheterna publicerade i våras hör Coop Forum på Stenby till en av de Coop-butiker i landet som kan hotas av stängning.

Eftersom att det inte går att få ut exakta siffror på försäljningen hos varje enskild Coop-butik i Sverige har Icanyheter utifrån förutsättningar för handelsplatser i Sverige gjort en egen bedömning.

Bland de butiker som hotas av stängning dyker Coop Forum på Stenby upp.

Man skriver bland annat att Stenby i princip är en död handelsplats.

– Vi har gjort en bedömning över butiker som är hotade till följd av förändrade marknadsförutsättningar. Stenby i Västerås är en sådan handelsplats, bland annat då Systembolaget lämnade och för att Hälla och Erikslund har gått framåt och expanderat kraftigt, berättar Håkan Andersson, reporter på Icanyheter.

2006 fick Systembolaget lämna Stenby och det tror Håkan Andersson har haft betydelse för handelsplatsen Stenby.

– Det har en påverkan och tar bort en del av kundflödet, säger han.

Coop har dragits med förluster de senaste åren och till följd av det har ett antal butiker blivit tvungna att lägga ner sin verksamhet. Under 2013 togs det beslut om att stänga ner totalt 15 butiker enligt Icanyheternas artikel.

Christer Hedin är butikschef på Coop Forum på Stenby sedan fyra år tillbaka. Han är väl medveten om omorganiseringen av Coop och för- lusterna som koncernen dras med, men har inte fått några indikationer på att butiken skulle behöva upphöra inom den närmaste framtiden.

– Det går hyfsat bra för oss. Vi ligger på en godkänd nivå, men det är klart att vi kan sälja bättre, säger han.

Christer Hedin jobbade inte på Stenby när Systembolaget försvann, men sticker inte under stolen med att det påverkar till viss del.

– Det har generellt en positiv inverkan på omsättningen och det kanske är lättare att svänga av med bilen om det finns en grön skylt.

Han tycker att Stenby har ett bra läge, men vill gärna se en modernisering av fastigheten.

– Det är ingen flashig byggnad. Den skulle behöva fräschas upp, men det kräver också pengar.

Hussein Amin driver Sko- nyckelservice och skrädderi som ligger vägg i vägg med Coop Forum. Han tycker att Stenby är ett bra centrum, men säger att han märkte av när Systembolaget lämnade.

– Det var tufft några år efteråt, men det går upp och ner hela tiden. Nu är det bättre. Det finns möjligheter för Stenby, säger han.

positiv inställning. Butikschefen Christer Hedin tycker att Coop Forum på Stenby har ett bra läge.

Mer läsning

Annons