Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Däck" var opium

Säljare och köpare talade om "däck" i telefon - men menade hektovis med opium.

Annons

När polisen slog till hittade de mer än åtta hekto opium hos den 39-årige västeråsaren. Nu har han dömts till fem och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott.

– Tingsrätten har gått på min linje, säger kammaråklagare Carl-Johan Norström om domen som kom på tisdagseftermiddagen i Västmanlands tingsrätt.

Som VLT tidigare berättat slog polisen till den 23 november 2009 då 39-åringen skulle sälja nästan två hekto av partiet till en 35-årig stockholmare.

De båda stämde möte på en parkeringsplats, då dök polisen upp. Vid senare husrannsakan i 39-åringens butik och bostad hittades det övriga partiet.

Men polisen var männen på spåren sedan länge vilket telefonavlyssning mellan 39-åringen och 35-åringen visar. Här ett exempel ur domen, där de båda männen tror sig vara skyddade då de talar om ”däck”, men där det gäller hekto opium. Samtalet fördes strax innan gripandet.

39-åringen:

– Jag säger att vi gör så..., jag tar 12 för däcken och så, något rättvist...

35-åringen:

– Ja, tills marknaden kommer i gång och det blir bra väder.

”12 för däcken” ska alltså utläsas som 12 000 kronor för ett hekto opium.

35-åringen dömdes till två års fängelse för försök till grovt narkotikabrott. Gränsen för grovt narkotikabrott när det gäller opium är 75 gram.

– Genom att polisen slog ut en så här stor opiumkran har försäljningen av opium i Västerås stoppats, opium är en så ovanlig drog, säger Carl-Johan Norström.

Annons