Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David räddade man från att drunkna

Vid 17-tiden under lördagen var en 21-årig man nära på att drunkna vid Lögastrand. Men västeråsaren David Elahi agerade snabbt och lyckades rädda honom.

Annons

David Elahi var på Lögastrand tillsammans med sin son under lördagseftermiddagen för att bada. Han gick ner till strandkanten med sin son för att leka när han hörde hur någon skrek på hjälp från bryggan. Han tog tag i sin son och sprang till bryggan för att se vad det var som höll på att hända.

– Jag tittade ut mot vattnet och såg ett huvud som guppade. Jag såg direkt att han höll på att drunkna och bad en kvinna att ta hand om min son, säger David Elahi till VLT.

Han gick ut i vattnet och tänkte inte på att han hade på sig ett par mjukisbyxor.

– Jag blev väldigt tung i vattnet och höll nästan på att drunkna själv, men jag fick av mig byxorna och fortsatte simma utåt. Jag märkte att folk stod på kanten vid bryggan och tittade på och det verkade som att många var i chock.

David skrek till några som var i närheten av 21-åringen som höll på att drunkna att hjälpa till. Två personer hjälptes åt och försökte knuffa in mannen in mot stranden.

– Jag simmade åt deras håll och mötte dem. Jag vet inte var jag fick kraften ifrån men jag lyckades lyfta upp honom när jag bottnade med fötterna. Jag drog upp honom på stranden och la honom på sidan för att se om han andades.

David försökte komma i kontakt med 21-åringen, men han var inte vid medvetande. En annan badgäst hade ringt ambulansen som var på väg. Under tiden satt David med honom för att se till så att han andades. Efter en stund var ambulansen på plats.

– Jag kände att jag gjorde det jag kunde göra. Det är så sjukt viktigt att agera direkt. Det är sekunder det handlar om. Jag hade önskat att någon hade gjort samma för mig eller min son.

Mannen fick tillbaka medvetandet och klarade sig med lindriga skador. Han kommer att vara kvar på sjukhuset under natten för observation.

Läs också: 21-åring räddades av badgäst vid Lögastrand

David Elahi räddade 21-åringen från att drunkna
En 21-åring var nära på att drunkna vid Lögastrand under lördagen.
Annons