Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det fina vårvädret får vänta

Vi har en period med ostadigt väder att vänta den kommande veckan. Våren är här, men det är inte läge att hänga undan vinterjackan riktigt än.
- Generellt så kommer det vara ostadigt väder. Förra veckan hade vi väldigt fint vårväder. Då var vi nästan uppe i sommartemperaturer i Götaland, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Annons

Men nu har vi fått ett bakslag med mer vinterkänsla. Dagtid kommer temperaturen ligga lägre än förra veckan, runt en fem plusgrader. Nattetid sjunker temperaturen ner en bra bit under nollan. I värsta fall kan den gå ner till åtta minusgrader.

- Våren har stannat av, det får man nog säga, men rent krasst så kan det inte bli vinter igen. Har det väl blivit vår så kan vi inte gå tillbaka till vinter igen. Vi har i princip vår i hela landet förutom i fjällkedjan.

Det är inte ovanligt med den här typen av bakslag. Aprilvädret har anlänt redan i mars i år. Enligt prognosen som sträcker sig tio dygn framåt kommer det vara kyligt.

- Det är möjligt med en kortare period av högre temperaturer i slutet av veckan, men det kommer vara fortsatt ostadigt med nederbörd den närmaste tiden.

På onsdag och torsdag finns det risk för snö eller snöblandat regn i Västmanland, men det är osäkert hur mycket som kommer falla till backen. Christoffer Hallgren vill höja ett varningsfinger för att bilister ska ta det lugnt i trafiken.

- Det kan komma fem centimeter snö eller snöblandat regn, men det kommer smälta bort under dagen då det är så pass varmt. Det är dock viktigt att ta det lugnt i trafiken. Särskilt med tanke på att det kan frysa på under nätterna.

Mer läsning

Annons