Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var som om han hetsade mot poliserna"

En man som bor på Bellmansgatan i Västerås hade hört att det var stökigt utanför på lördagskvällen. När han sedan hörde en smäll tittade han ut genom fönstret.

Annons

Då såg han en polisbuss och tre poliser med dragna pistoler, riktade mot en man som stod sju-åtta meter bort.

-Mannen hytte med armarna uppåt, mot poliserna. Men jag såg inte om han hade något i händerna. Han gick runt, vinglade, tog steg fram och tillbaka. Det var som om han hetsade mot poliserna.

Poliserna sköt ytterligare två skott men knivmannen fortsatte som han gjort tidigare.

-Mannen tog ett steg till framåt och vevade med armarna. Då fick han ett skott på sig och ramlade ihop. Poliserna fängslade honom och lindade honom vid ena knäet.

Efter dramat gick vittnet som stod i fönstret ned på gatan där det stod ett tiotal personer i olika grupper och pratade. Han fick höra att knivmannen hade försökt komma in på en fest i en trappuppgång i närheten.

Den misstänkte 33-åringen mannen har nu anhållits, misstänkt för bland annat grov misshandel. Den person som 33-åringen misstänks ha knivskurit fick enligt polisen mer eller mindre fingret avhugget. Det är oklart hur personen mår.

Även den misstänkte 33-åringens tillstånd är oklart, men han har opererats för sin skottskada och polisen har kunnat förhöra honom.

Vad har han sagt i förhören?

-Det kan jag inte kommentera, säger Göran Hamrin vid polisens krimjour.

Hamrin vill inte kommentera om polisen kommit närmare att förstå varför mannen gick till attack eller om han kände personen han knivskar. Hamrin vill inte heller gå in på om polisen misstänker att fler personer varit inblandade i attacken.

Men ni letar inte efter någon mer?

-Inte i nuläget, säger Göran Hamrin.

Polisen ska förutom den misstänkte nu prata med den knivskurna personen och vittnen för att försöka få en bild av vad som hänt.

Mer läsning

Annons