Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömd granatman förlorar sin hyresrätt i Västerås

En man som avtjänar ett fängelsestraff sedan han dömts för att ha kastat in en granat i en frisersalong förlorar sin lägenhet i Västerås. Detta sedan han inte betalat hyran för lägenheten efter att han åkte in.

Annons

I våras dömdes 45-åringen till drygt två års fängelse för bland annat grovt olaga hot och grov skadegörelse, en dom som senare fastställdes av Svea hovrätt. Mannen hade kastat in en handgranat i en frisersalong i Västerås i syfte att utöva påtryckning på innehavaren.

Läs också: Dömd för handgranatsattack måste sitta i fängelse

Sedan mannen åkte in för brottet har han inte betalat hyran för sin lägenhet i centrala Västerås. Mannens hyresvärd ville vräka honom, något mannen motsatte sig varför ärendet hamnade hos Västmanlands tingsrätt.

Läs också: Explosion på frisörsalong misstänks vara utpressning – 44-åring åtalas

Själv har 45-åringen uppgett att han inte haft möjlighet att betala hyran för lägenheten eftersom han fram till och med juni var häktad med restriktioner och därmed inte hade tillgång till sina bankuppgifter. Dessutom har han på grund av frihetsberövandet saknat tillgångar att betala hyran med. Vidare har han anfört att en vräkning skulle vara förödande för honom eftersom han då skulle stå bostadslös vid frigivningen.

Läs också: 2,5 års fängelse efter att ha kastat in handgranat på frisörsalong

Men tingsrätten väljer att gå på hyresvärdens linje och meddelar i domen att mannen måste lämna lägenheten. Han ska också betala hyresskulden på 77 310 kronor till hyresvärden samt dennes rättegångskostnader.

Mer läsning

Annons