Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drack blod - fejkade kidnappning

Kvinnan som ljög och sa att hon blivit kidnappad och misshandlad av falska poliser på Tillbergaleden har nu åtalas för falskt larm.

Annons
Kvinnans armar, kinder och händer var blodiga. Då hävdade hon att det var falska poliser som låg bakom.

Polisen la ner en hel del resurser på att lösa det påstådda brottet som skedde den 15 maj 2012. Dels var det allvarligt, dels fanns medias stora intresse som gjorde att allmänheten kunde befaras känna sig otrygga.

Ganska snart kom polisens utredare på att kvinnans berättelse inte höll. Förloppet stämde bland annat inte med den tekniska undersökningen.

I själva verket hade kvinnan en relation utanför äktenskapet som byggde på dominans och undergivenhet. Samma dag som kvinnan polisanmälde att hon blivit kidnappad hade hon träffat den mannen som rispat hennes kinder, armar och händer med sandpapper. För att inte den äkta mannen skulle bli misstänksam ljög hon ihop historien.

I frysen hade hon djurblod – som hon vanligtvis använder till att göra blodpudding – som hon tog fram och tinade i mikron. Hon smetade sedan in ansiktet och drack upp resten och framkallade kräkningar. Av någon anledning ville hon även fejka att hon hade ett blödande magsår.

Efteråt gick hon ut och lade sig på altanen och ringde efter sin man som i sin tur larmade polisen.

Där slutade dock inte kvinnans ljugerier. Några dagar senare larmade hon polisen igen sedan hon fått ett brev med dödshot av de ”mystiska männen”.

I förhör har kvinnan förklarat för polisen att hon mådde psykiskt dåligt vid tillfället.

Polismyndigheten i Västmanland kräver henne också på pengar för kostnaden av rättsläkarundersökningen – 3 550 kronor.

Datum för rättegången är ännu inte bestämt.

Mer läsning

Annons