Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E18 stängdes av under morgonen efter lastbilsolycka

Vid 05.18 på måndagsmorgonen inträffade lastbilsolycka på E18 i Västerås. Vägen var avstängd i ungefär en halvtimmes tid under morgonen, men är sedan 06-tiden åter trafikerad igen.

Annons
En lastbil körde in i vajerräcket vid Skallbergsmotet på E18 under måndagsmorgonen.

En lastbil var på måndagsmorgonen inblandad i en trafikolycka på E18 i Västerås. Olyckan påverkade inledningsvis trafiken kraftigt då E18 fick stängas av i båda riktningarna på sträckan mellan Rocklundamotet och Skallbergsmotet.

– Det var en lastbil som körde in i vajerräcket vid Skallbergsmotet. Det var ingen större fara med föraren men en del av vajerräcket blev nedkört, säger Gunnar Henriksson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten var vid olycksplatsen och sanerade, men kunde efter en stund börja släppa på trafiken igen.

– Vägen var avstängd under en tid men vi fick igång det ganska snabbt igen. Det kan fortsatt vara lite trångt när bärgaren arbetar men vi har lämnat platsen, säger Gunnar Henriksson, vid klockan 07.

Klockan 06.10 meddelade trafikverket att trafiken nu var öppen för trafik igen, men att trafikanter kunde vänta sig fortsatt begränsad framkomlighet på vägen. Vid 08.55 meddelade polisen att man var klara vid platsen och att bärgningsarbetet nu var avklarat.

Mer läsning

Annons