Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyst för dödsolycka

Bilföraren vid dödsolyckan den 13 september på Skultunavägen misstänks för flera allvarliga brott. Men polisen vet inte var han är.

Annons

Mannen, som är i 25-årsåldern, är nämligen försvunnen sedan en kort tid efter olyckan.

– Han skrev ut sig själv från sjukhuset innan han var färdigbehandlad och utredarna har inte nått honom för att kunna hålla ett förhör, han är därför efterlyst, säger Johanna von Wowern, pressekreterare vid polismyndigheten i Västmanland.

Polisen har därför inte kunnat förhöra honom om vad som hände natten till den 13 september, då han körde en bil på Skultunavägen med en kvinna i 45-årsåldern som passagerare. I en kurva i höjd med Åby körde bilen av vägen. Vid olyckan avled kvinnan.

Mannen skadades svårt, men inte värre än att han någon dag efteråt kunde lämna sjukhuset på eget initiativ. Eftersom han då inte var misstänkt för något allvarligare brott och alltså varken var gripen, anhållen eller häktad, och eftersom ingen kan vårdas mot sin vilja utom i speciella fall, så kunde han lämna sjukhuset.

Utredningen av olyckan samt blodprover tagna på mannen, visar att han kan misstänkas för en lång rad brott i samband med olyckan:

– Han misstänks för grovt vållande till annans död, grov olovlig körning, grovt rattfylleri och grovt drograttfylleri, säger Johanna von Wowern.

Polisen söker nu efter mannen.

– Innan vi har pratat med honom kan vi inte säga något närmare om omständigheterna kring olyckan, vi vill att han först ska få berätta vad han vet, säger Johanna von Wowern.

Mer läsning

Annons