Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev i trean får rätt till mer hemundervisning – kommunen har inte gjort tillräckligt

En tredjeklassare i Västerås har blivit sjukskriven från skolan på grund av bristande elevstöd och undervisning som inte fungerar. Nu kräver Skolverket att Västerås kommun att vidtar snabba åtgärder för att komma till rätta med problemen.

Annons

Eleven har varit sjukskriven från skolan en längre tid och har sedan hösten 2016 haft rätt till hemundervisning. Men barnet har bara fått en timmes lärartid i veckan.

Barnets föräldrar har anmält situationen till Skolinspektionen då de anser att barnet inte har fått tillräckligt mycket undervisning och att barnet dessutom skulle kunna gå ett par timmar i skolan varje dag - om anpassningarna var de rätta.

Föräldrarna får nu stöd av Skolinspektionen som efter att ha granskat ärendet drar slutsatsen att Västerås kommun har brustit i sin skyldighet att tillgodose barnets rätt till utbildning.

Skolinspektionen kräver nu, genom ett föreläggande, att Västerås kommun senaste den 13 januari vidtar åtgärder för att se till att elevens rätt till utbildning tillgodoses.

Läs även: Nattens nyheter: Lugnt enligt polisen och här är dagens väderprognos

Förskola utreds av Skolinspektionen – föräldrar anmälde

Skolinspektionen synar landets skolor – nu är det Västerås tur

Arkvibild: Jonas Ekströmer / TT

Mer läsning

Annons