Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elfelet hittat - reparation påbörjad 

(Uppdaterad 21.58) Ett strömavbrott på Almö-Lindö fick återverkningar i östra delen av Västerås på måndagseftermiddagen.

Annons
Nedsläckt. Den normalt så välfrekventerade hamburgerrestaurangen blev tyst och mörk under strömavbrottet.

Vid 14.30 gick strömmen för flera hundra abonnenter i östra Västerås, från Badelunda i norr till Björnön och Almö-Lindö i söder.

Bland annat drabbades McDonalds med flera besöksmål på Hälla under en kortare stund som bilden här intill visar.

Strömmen kom snabbt tillbaka, men därefter inträffade fler avbrott. Även dessa åtgärdades, så vid 15.30-tiden hade ett hundratal abonnenter i öster, främst på Almö-Lindö, strömavbrott.

- Vi tror att många av dem är sommarstugor, säger Richard Folkebrant, presskontakt vid Mälarenergi.

Efter att ha prövat olika förbikopplingar har Mälarenergis personal kommit fram till att huvudorsaken till strömavbrottet kan finnas på Almö-Lindö.

- Det kan vara någon porslinskoppling där ute. Vi tror inte det är sjökabeln. Vädret gör reparationsarbetet besvärligt just nu, vi håller på att få tag på en större båt som vi kan använda, säger Richard Folkebrant.

Under reparationsarbetet kan kortare strömavbrott förekomma under sena eftermiddagen då Mälarenergi kopplar i och ur olika sektioner för att isolera felet och prova olika alternativ.

Det är ännu inte klart - främst beroende på de svåra väderförhållandena - när reparationsarbetet är slutligt avklarat.

Runt klockan 21:30 var felsökningen avklarad och Mälarenergi kunde börja reparera felet. Prognosen för när det ska vara klart är satt till klockan 11:00 på tisdagen. 

Mer läsning

Annons