Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eric från Västerås ligger i hårdträning – ska tävla i yrkes-VM

Nu är det svenska yrkeslandslaget utsett och inom kort drar hårdträningen igång. En av deltagarna kommer från Västerås.

Annons

Nu är hela laget uttaget inför yrkes- VM 2017

I oktober reser det svenska yrkeslandslaget till Abu Dhabi för att vara med i yrkes-VM 2017.

Totalt kommer 1300 tävlande från hela världen att göra upp om medaljerna inom 51 olika yrken – allt från flygplanstekniker, bagare och kock till juvelerare, florist och webbdesigner. 100 000 besökare beräknas följa mästerskapet och medaljstriden på plats i Abu Dhabi.

Läs även: Västeråsare bäst på webbdesign

En av de svenska talangerna är från Västerås - webbdesignern Eric Norman. Sammanlagt är det 27 svenska talanger från olika delar av landet som kommer att resa till Abu Dhabi för att representera Sverige inom totalt 26 olika yrken.

Läs även: Tre medaljer i ungdoms-VM

- Vi är väldigt imponerade av vårt svenska Yrkeslandslag, de har alla bevisat att de förtjänar en plats i truppen. Efter den andra lagträffen är nu laget komplett och nu påbörjar vi resan på riktigt och jag har inget annat än de högsta förväntningarna på vår trupp. Tvivlar inte på att de kommer göra oss alla stolta och visa resten av världen hur duktiga våra svenska talanger är. Jag ser fram emot årets mästerskap och det ska bli intressant att följa truppen fram till och under Yrkes-VM, säger Patrik Svensson, tävlingsansvarig på WorldSkills Sweden i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons