Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett gott steg mot äkta mexikansk matlagning

Mexikansk snabbmat är mycket godare än fredagsmys-tacosen, det bevisar Taco Bar.

Annons
Mysigt och gott. Taco Bar på Stora gatan har bra alternativ för vegetarianer.

TACO BAR. Den svenska ”fredagsmys-tolkningen” av det mexikanska köket med tacos bestående av stekt köttfärs, grönsaksbitar och en trist tomatsörja på burk är verkligen trist. Och ganska långt ifrån vad det mexikanska köket faktiskt har att erbjuda.

På Taco Bar har man inte vågat ta det kulinariska steget riktigt så långt att man bjuder på molesås med kakao och chili, rött ris eller tamales. Men snabbmatsstället har i alla fall låtit sig inspireras ordentligt, och gör det ganska bra med till exempel Quesadillas, soft tacos, burritos, enchiladas och fajitas på menyn.

Lunchkollen testar enchiladas med bönor, en gratinerad majstortillas med riven ost som serveras med lite sallad, koriander-ris och några nachochips. Gott och härligt kladdigt.

Vi äter också kycklingsalladen, den har för få ingredienser men de rökigt marinerade kycklingbitarna smakar riktigt bra, likaså den krämiga dressingen.

Är man hungrig rekommenderar Lunchkollen tacomenyn LA-style, där man får välja två olika sorters soft taco, som serveras med koriander-ris, bönröra och smulad fetaost. Apple chipotle-tacon smakar inte så mycket chipotle (torkad rökt jalapenjo) men kycklingen är saftig och god.

Original taco med carnitas (hickoryrökt fläskkarré som tillagas långsamt, typ mexikansk pulled pork) smakar bra, och favoriten är Pink taco med shredded beef (hickoryrökt högrev) och syrlig inlagd rödlök. Tyvärr är samtliga tacos knappt ljumna när de serveras.

Servicen är trevlig, personalen är duktig på att rekommendera sina favoriter och erbjuder flera olika vegetariska alternativ. Här är lite trångt men inredningen och atmosfären är mysig.

Priserna på lunchmenyerna ligger mellan 75 och 125 kronor, då ingår dryck och kaffe.

Mättande LA-tallrik. Olika soft tacos, bönröra och koriander-ris.

Mer läsning

Annons