Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få tåg sena idag

(Uppdaterad 14.55) Tisdagen kan bli en av de bättre - eller minst dåliga - tågdagarna på flera veckor.

Annons

Ett förhållandevis litet antal - litet i förhållande till hur situationen varit tidigare - tåg var inställda under tisdagen.

Fortfarande gör fordonsbristen att de första morgontågen Västerås-Uppsala via Sala 04.55 och 05.46 ställts in och ersatts med buss. Det innebär att lokaltågen Uppsala-Sala och omvänt är inställda och ersatta med buss hela dagen.

De inställda morgontågen Västerås-Uppsala och de inställda lokaltågen Uppsala-Sala och omvänt kommer att vara inställda även onsdag, torsdag och fredag.

Vagnbrist gör också att flera intercitytåg Stockholm-Västerås-Göteborg och omvänt går utan servering vilket kan ställa till det för hungriga resenärer med lång resväg. Den som åker med ett tåg som saknar utlovad servering kan få ersättning om resan varar mer än tre timmar.

Det gällde morgontåget 06.09 Västerås-Göteborg, tåget som avgår från Stockholm 09.07 mot Västerås och Göteborg (avgång Västerås C 10.09), tåget med avgång Västerås 15.53 mot Stockholm samt tåget 16.09 från Västerås C mot Göteborg

I övrigt finns, när detta skrivs strax efter 14.40, inga kända större förseningar på järnvägsnätet i och kring Västerås. Det kan naturligtvis ändras på ett ögonblick.

Annons