Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjer fast på Gotland

Västeråsfamiljen Selander är på Gotlandssemester. Frågan är om de kommer därifrån. Färjan de skulle ha åkt med ligger i Pireus i Grekland.

Annons
Strandsatta. Erica Selander, i mitten, med sin kusin Malin Strååth till vänster. Framför barnen Albin, Stella, Julia och Alice. Familjerna semestrar tillsammans och satt i onsdags i långa telefonköer för att försöka boka en biljett hem.

När Selanders skulle åka till Gotland valde de nya rederiet Gotlandsbåtens färja från Västervik.

Men innan avresan i söndags bokades de om till Destination Gotlands färja från Nynäshamn. Gotlandsbåten sa dock att hemresan inte skulle vara några problem.

På Gotland åkte familjen till en camping i Ljugarn. Där fick de reda på att Västerviksfärjan, som de skulle åkt hem med nu på söndag, ligger i Pireus, Grekland.

På onsdagen meddelade rederiet att passagerna själva får boka om, de kan få pengarna tillbaka men får ingen mellanskillnad.

Resultatet är att Destination Gotland på onsdagen var nedringt av folk som vill komma hem.

– Jag tycker det är för jäkligt att man bara kan strunta i sina kunder, säger Erica Selander.

Gotlandsbåten startades av profilen Pigge Werkelin för att trafikera Visby-Västervik. Nu är det kaos och 40 000 passagerare drabbas.

– Jag vet inte hur vi gör när vi kommer hem. Förmodligen går väl Gotlandsbåten i konkurs redan innan de startat och då får vi väl se om vi får tillbaka några pengar, säger Erica Selander.

Mer läsning

Annons