Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för Vallby-skott

Tre och ett halvt års fängelse. Det blev straffet för den 25-åring som försökte döda två bröder, 22 och 26 år, på Vallby.

Annons

25-åringen fälls för försök till dråp och grovt vapenbrott. Hans kumpan, en 29-åring, döms till sex månaders fängelse för skyddande av brottsling. 29-åringen var den som gömde vapnet efter skottlossningen.

Det var på kvällen den 6 december som 25-åringen och de två bröderna stämt träff för att göra upp ”man-mot-man”. Bröderna ansåg att 25-åringens bror var skyldig dem pengar, medan 25-åringen ansåg det vara en påhittad skuld.

Både 25-åringen och bröderna hade med sig kompisar till mötet. 25-årigen, enligt honom själv, för att han var rädd.

Under rättegången hävdade 25-åringen att det var han som hade blivit beskjuten, men tingsrätten finner det osannolikt. Genom vittnesuppgifter och teknisk bevisning var det han som sköt, det var också han som släppte av kompisen som gömde vapnet i en skogsdunge vid Pettersberg.

25-åringen döms också att betala skadestånd till bröderna på vardera 45 000 kronor. Högre än så vill inte domstolen att skadeståndet ska vara. Bröderna eget agerande bör beaktas. De har på ett provocerande sätt uppmanat till mötet och också varit beredda på fysiskt våld.

Annons