Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Far och son döms för narkotikabrott

En 46-årig västeråsare och hans 20-årige son skaffade 896 tabletter subutex för att sälja vidare. Nu döms de båda till fängelse för grovt narkotikabrott.

Annons

Den 46-årige mannen från Västerås greps i oktober i en bil tillsammans med en 40-årig Skellefteåbo.

40-åringen var misstänkt för narkotikabrott och medan polisen spanade på honom dök också västeråsaren upp i bilden.

Bland annat kunde polisen se hur männen tillbringade en stor del av dagen tillsammans och hur 40-åringen bland annat postade något i en brevlåda.

När männen sedan greps, hittade polisen 700 tabletter av det narkotikaklassade läkemedlet subutex gömda i männens bils reservdäck. I kuvertet som 40-åringen lagt på lådan hittades ytterligare 196 tabletter.

Skellefteå tingsrätten, som nu dömt männen, anser att det är bevisat att männen träffats för att 46-åringen skulle sälja subutex till 40-åringen trots att de båda nekat till brott. Mängden tabletter som 46-åringen knutits till gör att han dömts till två år och sex månaders fängelse för grovt narkotikabrott.

Den 20-årige sonen blev misstänkt först när hans fingeravtryck identifierades på de beslagtagna tabletterna. Sonen nekar till brott och har vägrat att uttala sig. Enligt rätten är det dock uteslutet att mannens fingeravtryck hamnat där om han inte gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott. Han döms till ett år och åtta månaders fängelse.

Mer läsning

Annons