Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farliga balkonger lagas

– I morgon ska de börja att laga balkongerna, säger Heinz Ekruth, den hyresgäst hos VS-Hus som föll igenom sin egen trasiga balkong för en tid sedan.

Annons
Det var här hyresgästen Heinz Ekruth på Engelbrektsgatan föll igenom balkonggolvet, ner på sin grannes balkong den 3 maj 2012.

Den långa väntan för hyresgästerna i huset på Engelbrektsgatan kan vara över. Det hoppas i varje fall Heinz Ekruth, som felanmälde sin trasiga balkong för ett år sedan och föll igenom det trasiga golvet den 3 maj.

VLT fick beskedet direkt från honom. VS-Hus har inte gått att nå.

– Nej, vi får heller inte tag på dem, säger Ekruth.

Beskedet kom som en lapp i brevlådan.

VLT har också än en gång sökt de ansvariga för VS-Hus, men har bara fått det numera väntade beskedet att både Susanne och Liselotte Varnäs tyvärr är oanträffbara.

Även Hyresgästföreningen har haft svårt att få kontakt. I slutet av förra veckan sände föreningen ett brev till VS-hus. I brevet fanns ett krav på ett möte.

– Vi hoppas att vi ska få till stånd ett möte, men vi har ännu inte hört något ifrån dem, sa Hans-Göran Lång, förhandlare vid Hyresgästföreningen i Västerås i måndags.

VS-Hus har rätt att inte tala med utomstående, men bolagets tystnad mot de egna hyresgästerna kan bli ett problem.

– Om ett bolag håller sig helt oanträffbart för hyresgäster så finns skäl för särskild förvaltning, säger Niclas Sundell, jurist vid Hyresgästföreningen och hänvisar till hyreslagen.

Men med ”särskild förvaltning” menar han i första hand inte tvångsförvaltning, snarare mildare tvångsåtgärder, som ett förvaltningsåläggande.

Annons