Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsskötares varsel om strejk påverkar två företag i Västerås

Ett fackförbund varslar om strejk och hotar att ta till stridsåtgärder. Anledningen är att arbetsgivar- och branschorganisationen Almega inte har gått förbundet till mötes. Två av de sju företag som påverkas av varslet är verksamma i Västerås.

Annons

Fastighetsanställdas Förbund (Fastighets) hotar med strejk från och med 8 maj i protest mot försämrade villkor i kollektivavtalet.

Sju företag, varav två finns i Västerås, ingår i varslet. Det är Västmanlands Fastighetsskötsel, som ansvarar för Rocklunda IP, och HJT, som utför fastighetsunderhåll och trädgårdsskötsel.

Målet är att Fastighetsanställdas Förbund och Almega Tjänsteförbunden ska kunna träffa en överenskommelse om kollektivavtal.

– Almega vill att vi ska finansiera låglönesatsningen genom försämrade villkor i vårt kollektivavtal. Det kan vi inte acceptera, därför har vi tvingats att varsla, säger Jari Visshed, tredje förbundsordförande i Fastighetsanställdas Förbund.

Utöver företagen i Västerås ingår även Rikshem i Uppsala, Brux AB Övik i Örnsköldsvik, Coor i Malmö. Fastighets AB L E Lundberg i Norrköping och Stena Fastigheter i Göteborg.

Mer läsning

Annons