Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem begärs häktadeefter urspårad dopfest

(Uppdaterad 16.30)  Fem personer kommer att begäras häktade vid Västmanlands tingsrätt, misstänkta för misshandel efter en dopfest.

Annons

Det var natten till måndagen som en fest på Önsta-Gryta spårade ur. Ett större sällskap var samlad efter ett barndop, och den ursprungligen så fredliga och glada festen övergick i osämja som i sin tur övergick i handgripligheter.

Polis tillkallades sedan slagsmål brutit ut mellan åtskilliga deltagare i det stora sällskapet. Både män och kvinnor slog och blev slagna i tumultet, även en bil slogs sönder.

Då polis kom till platsen kastades en kniv mot en polisbil, kniven träffade plåten utan att göra någon skada. Polisen kunde gripa fyra personer och senare ytterligare två. Samtliga anhölls, men en av dem släpptes senare på fri fot.

Övriga misstänks för varierande misshandelsbrott. Åklagaren har funnit att de bör sitta inlåsta i väntan på rättegång och har under sena onsdagseftermiddagen lämnat in en häktningsframställan till Västmanlands tingsrätt:

– De fem anhållna går till häktningsförhandling, säger Jouni Mäkinen vid Västeråspolisen.

Under torsdagen, preliminärt, kommer en domare i Västmanlands tingsrätt att pröva om de ska sitta inlåsta i väntan på fortsatt utredning.

Samtliga skadade fick lämna sjukhuset efter omplåstring och vård.

– Tre skadade har undersökts av rättsläkare, säger Jouni Mäkinen.

Under onsdagen har också flera vittnen förhörts, liksom samtliga misstänkta; fyra män och en kvinna.

Annons